Macedonisch

Gebeden in het Macedonisch
Macedonian New Testament

Матеј 6: 9-13
Татко наш, Кој си на небесата: нека се почитува Твоето Име!
Нека дојде Твоето царство,
нека се извршува Твојата волја овде на Земјата, како што се извршува на небото.
Дај ни ја неопходната храна за денешниот ден.
Прости ни ги нашите гревови, како што и ние веќе им простивме на оние што нам ни згрешија.
Не оставај да им потклекнеме на искушенијата, но избави не од Лукавиот‘.


1 Тимотеј 2: 1-2
Татко на Небото, ние се молиме за сите во надлежност низ целиот свет што ќе допрете нивните срца, така што вашиот народ, Божјиот народ, во мир и спокојство на вашиот ќе може да живее


Лука 23:34

Прости им, Татко, зашто тие не се свесни, всушност, што прават

Geen opmerkingen:

Een reactie posten