Verslag met foto's van de "Dag van Wereldwijde Voorbede 2015"

Op zaterdag 26 september jl. heeft de "Dag van Wereldwijde Voorbede 2015" plaatsgevonden op het Malieveld in Den Haag.

In de dagen ervoor kwam het bericht via de media dat de snelweg van het Prins Clausplein tot aan het Malieveld op zaterdag voor alle verkeer zou zijn afgesloten. Bijzonder om dit bericht te lezen. Om naar de WWV-dag te komen was dit een belangrijke toegangsweg. Toch hebben mensen op de dag zelf op tijd het Malieveld weten te bereiken. Positief gevolg was, dat er minder drukte om het veld heen was en het geluid verder kon komen. Met als gevolg dat mensen in de omgeving regelmatig bleven luisteren en kijken.
Om 10.00 uur gingen we van start. 
Welkom en uitleg van de dag. 


Met een bus uit Zeeland kwamen mensen om deze dag mee te maken. Om 10.00 uur zijn we van start gegaan. Na een korte introductie en welkom werden 70 gebeden in blokken van 10 keer 3 gebeden via het beeldscherm getoond en waren de gebeden te horen. De aanwezigen van verschillende nationaliteiten konden in hun eigen taal meebidden op het moment dat hun taal aan de beurt was. Deze interactie en samen bidden voor verdrukte en vervolgde christenen wereldwijd een bijzondere tijd van gebed en saamhorigheid.

Via het scherm kon ieder de dag volgen en 
via de boxen klonken de gebeden. Mensen, die de dag bezochten en of even langs kwamen vanuit de stad Den Haag vonden het een bijzondere ervaring om zo met elkaar en de verschillende talen te mogen bidden voor broeders en zusters vanuit de verbondenheid in Christus.
Hindi, Maleis, en andere talen werden mee gebeden. 

Ook in het Surinaams werden de gebeden uitgesproken. 
Met elkaar op het podium. Bidden in het Nederlands. 


Ook konden mensen, die niet in de gelegenheid waren thuis meebidden. De film met de 70 gebeden was te beluisteren op Facebook, de blog van Wereldwijde Voorbede en via Youtube. Daardoor zijn niet alleen mensen op het Malieveld betrokken geweest, maar heeft deze dag een wereldwijde reikwijdte gekregen.
Dank zij onze Heer is dit initiatief tot een geslaagde
dag geworden. 

Vlaggen voor Koning Jezus en Zijn overwinning proclameren
tijdens de gebeden in verschillende talen. 
Met de gezichten en vlaggen naar buiten gericht.
Gericht naar alle delen van de wereld en bidden 
vanuit de 3 gebeden, die deze dag centraal stonden.

Te midden van deze wereldstad was er rust en 
aandacht voor het gebed. Niet alleen door de 
bezoekers, maar ook mensen die voorbij kwamen
of in de buurt wonen.

In de voorbereiding van deze dag hebben mensen van over de hele wereld meegewerkt om deze dag mogelijk te maken. Zij hebben mee gebeden en anderen bekend gemaakt met dit initiatief. Meer dan 70 mensen hebben wereldwijd de talen ingesproken en de gebeden vertaald, zodat tijdens de dag het resultaat te zien en te horen was.
Aan het eind werd door de initiatiefnemer tot deze dag 
ieder bedankt en in de gelegenheid gesteld om samen
nog elkaar te ontmoeten. Geen opmerkingen:

Een reactie posten